2021-11-09

Att vara konsult på Dynabyte – Miki berättar

Miki Doi, Frontendutvecklare på Dynabyte

Hur kommer det sig att du jobbar på Dynabyte?

I Japan utbildade jag mig till grafisk designer och när jag flyttade till Sverige ville jag vidareutbilda mig inom ett område där jag kunde ha nytta av mina kunskaper inom grafisk design. Valet föll på programmering, och detta studerade jag i Sverige, berättar Miki.

Att jag hamnade på Dynabyte beror på att jag fick tips om att det var ett bra bolag av en person som jobbade på Dynabyte! Och på den vägen är det. Jag sökte jobbet och fick ett väldigt gott intryck av företaget under mina intervjuer, och jag trivs verkligen jättebra, fortsätter Miki.

Alla är välkomna på Dynabyte

Jag känner mig alltid välkommen på Dynabyte. Här handlar det inte om vilket kön man har utan att man är duktig på vad man gör och att man har rätt inställning till sitt jobb och sina kollegor. Men, säger Miki, även om vi är flera tjejer på Dynabyte skulle jag vilja att vi blev fler! Det behövs fler duktiga tjejer och det är viktigt att uppmuntra tjejer att jobba som IT-konsulter, för vi behövs.

Om konsultrollen

För mig är friheten viktig med konsultrollen, och möjligheten att utvecklas genom att få möjlighet att hjälpa många olika typer av kunder. Annars är det inte så stor skillnad mot att vara fast anställd på ett företag. För mig är det viktigt att man jobbar på och levererar oavsett om man är konsult eller anställd, fortsätter Miki

Just nu jobbar Miki framför allt med React, Redux, TypeScript, CSS, Material-UI och React Testing Library.

Ständig utveckling pågår

Inom mitt område finns alltid något nytt att lära sig. På Dynabyte har man en egen utbildningsbudget som man får använda till det man själv känner att man behöver utveckla sig inom. Själv använder jag gärna tiden i kollektivtrafiken till att utveckla och utbilda mig, säger Miki.

Att jobba på Dynabyte är roligt, för man har många möjligheter att träffas på olika events som företaget anordnar. Sedan tycker jag man hela tiden utvecklas och lär sig nya saker ute på sina uppdrag, vilket är roligt.

 Teamledaren – en viktig person

Alla konsulter på Dynabyte ingår i ett team, med en teamledare som fungerar lite som en mentor, beskriver Miki. Hon pratar gärna med sin teamledare om hon har något problem eller inför viktiga möten med sin kund. Via teamledaren kan man också diskutera sin egen utveckling och göra upp en plan som matchas med egna önskemål och intressanta kundprojekt.

Viktiga egenskaper hos en IT-konsult

På frågan om vilka egenskaper Miki tycker är viktigast för att vara en bra konsult på Dynabyte säger hon ödmjukhet, flexibilitet, nyfikenhet och att visa hjälpsamhet. Om någon ber om hjälp är det viktigt att vara positiv och lösningsorienterad. Då kommer man längst, avslutar Miki.

#dynabyte

Därför trivs jag på Dynabyte

Utveckling pågår – ett samtal med Victor på Dynabyte