Av: Miki Doi

2022-10-11

React Alicante 2022

Precis innan flygplanet landade i Alicante, tittade jag ut från fönstret. Färgnyansen var brun och det finns få träd här och där. Jag har aldrig rest så här söderut, till Alicante, i Spanien. Nu ska jag berätta om min underbara konferensresa till React Alicante 2022.

Workshop – Web Accessibility in React Apps

Jag kom till Alicante på onsdagseftermiddagen. Dagen efter deltog jag i en workshop som handlade om Webbtillgänglighet inom React Apps från 9:00 till 13:00. Det fanns flera andra workshops som skedde samtidigt, och det var svårt och välja. Vi fick ett mejl en dag innan om projekt repository som man kan klona i förväg och jag laddade ner några chrome extensions som kan hjälpa hitta problem om webbtillgänglighet. Det var 30 deltagare från hela världen som deltog på workshopen. Talaren som heter Sandrina Pereira gick igenom en webbsida som har problem med tillgänglighet med hjälp av tangentbord och skärmläsare och frågade oss om hur vi skulle lösa det.

Coffee break och Lunch break

Under workshopen hade vi ett coffee break och vi fick små olika spanska mackor. Efter förmiddagens workshop, åt vi lunch på  konferens restaurang.

På väg till restaurangen träffade jag en person som pratade med en annan person och våra ögon möttes. Han log och jag frågade honom, “Are you guys coming from the same company?” Vi gick till restaurangen tillsammans och åt lunch med andra utvecklare. De båda utvecklarna kom från Tyskland.  

Medan vi åt lunch pratade vi om vad vi arbetar med och workshopen som vi deltagit på. Lunchmeny var tomatsallad som förrätt, paella som huvudrätt och chokladkaka med glass som efterrätt. Jag frågade några personer om de har någon plan för middag och vi bestämde oss att äta middag tillsammans. Innan konferensen fick vi inbjudan till en Slackkanal, vilket gjorde kommunikattionen med andra deltagare på konferensen mycket enklare.

Workshop – Svelte for React Devs

Efter lunch deltog jag i workshop om Svelte. Jag har hört om Svelte från min Dynabyte kollega som har använt det på sitt uppdrag. Svelte är en av frontend ramverk som är liknande som React men har ett enklare sätt att skriva.

Talaren uppmuntrade oss att skriva koden samtidigt medan han förklarade och kodade. För att köra projekt behövde vi använda Vite, vilket jag inte använt mig av tidigare.

Jag var extremt trött efter 8 timmars workshop men var också mycket hungrig. Nu är det dags att äta middag. På väg till stan skaffade vi nya vänner som också deltog på konferensen. Totalt var vi 7 personer. Vi åt olika sorter av tapas och drack sangria.

Conference day

Nästa dag började React conference. Deltagare för konferensen var 600 personer på plats plus digitala deltagare. Presentationen handlade mycket om React men även om olika tekniker, bland annat Rescript, Prisma, GraphQL, Typescript och A/B testing.

(Videon och slides kommer laddas upp på webbsidan snart, hoppas jag)

Mellan presentationerna diskuterade vi om ämnet som vi lyssnade på och delade våra erfarenheter med varandra.

Efter konferensen gick vi till stan med andra utvecklare. Vi njöt av den fina utsikter vid kusten och åt utsökt spansk mat på en fin restaurang.

Att gå på konferenser fick mig att inse att det finns så många saker som jag inte vet. Vi kan såklart lära oss själva och få mycket information från nätet men att gå på konferens gör att den nya kunskapen stannar kvar i mitt huvud med ett fint minne. Det är mycket trevligt.
Jag vill jättegärna åka till React Alicante igen.
Tills dess ska jag fortsätta lära mig!

Dynabytes utbildningsbudget

Jag arbetar som frontend utvecklare på Dynabyte och Dynabyte erbjuder jättebra utbildningsbudget. Man kan bestämma sig själv vad man vill lära sig och vilken konferens man vill åka till. Budgeten kan täcka kostnaden för workshops, konferens, flygbiljett och även hotellkostnad. Och dessutom fick jag chans att lära mig nya saker, besöka till nya platser och träffa nya trevliga kompisar.

#konferens #React

Relaterade inlägg

UX/UI trender 2022

Den 25e maj 2018 hände något!