dynabyters

Vi är dynabyte.

Utveckling pågår!

Vår historia.

Dynabyte har hjälpt företag med sin digitala utveckling sedan 2001. Grundarna Anders Lentell (VD) och Alexander Lidvall (CFO) är fortsatt aktivt engagerade i bolaget som idag vuxit till 50 medarbetare. Snart 20 år i branschen gör att vi ser den tekniska utvecklingen som en naturlig evolution snarare än en digital revolution. Ett tillstånd av ständig utveckling, snarare än en destination att nå. Med andra ord: utveckling pågår! Det är så vår historia, vår vardag och vår gemensamma framtid hänger ihop.

Sedan september 2020 är vi också en del av Qgroup. Fortsättning följer.


Heja mångfalden! Framtiden är här.

Vi tror på mångfald. Den strukturen bygger vi från grunden och en balans mellan män och kvinnor på arbetsplatsen är en bra början. Samtidigt är vi stolt sponsor av Hello World och deras sommarläger och meetups för att inspirera barn och ungdomar till att programmera. Sedan 2017 delar vi ut ett stipendium, som ger en ung tjej eller icke-binär möjlighet att åka på sommarläger för att utveckla sitt intresse för just programmering!

Några dynabytare

Konsult & Team Lead

Alexander

d

Den mänskliga koden: Mycket positiv person som gillar att sprida glädje omkring mig.

Den sociala koden: Bryr mig om mina medmänniskor och vill hjälpa dem framåt. Viktigt för mig att känna att jag kopplar med dem som är runtomkring mig.

Den digitala koden: Älskar både att koda och designa flöden. Specialitet inom backend med affärslogik och REST Api:er. En stor passion just nu är att sätta mig in i Kotlin.

#Backend #Java #Kotlin #REST

Konsult

Andreas

y

Den mänskliga koden: Så länge jag minns har jag gillat att förstå hur saker fungerar. Redan som barn skruvade jag isär leksaker och sådant som kom i min väg (det var inte alltid jag lyckades skruva ihop dom igen). Denna vetgirighet tog mig sedan genom KTH och till Dynabyte. När jag inte är på Dynabyte och kodar så spelar jag gärna innebandy eller kitesurfar.

Den sociala koden: Drivs av kul tekniska utmaningar och viljan att faktiskt göra skillnad på jorden och människorna här. Sen gillar jag bra samarbeten i roliga arbetsgrupper. Blanda upp säger jag! Homogena arbetsgrupper är tråkigt. Mixa killar med tjejer, gamla med unga och olika kulturer. Det blir roligare på fikarasten då!

Den digitala koden: Java när det gäller backend och Javacript (React) när det gäller frontend. Det är det som gäller.

#Java #Javascript #React

Konsult

Alexandra

n

Den mänskliga koden: Jag är en strukturerad och noggrann person som gärna tillbringar fritid med olika DIY-projekt, att testa smarta life-hacks och att lösa problem i form av sudoku/ korsord. Att aktivera kroppen och träna är även en viktig del.

Den sociala koden: Jag fungerar bäst i miljöer där man får chans att diskutera och samarbeta för att komma fram till den bästa lösningen. Det jag uppskattar i ett team är det kunskapsutbyte som uppstår då alla har olika bakgrunder och kan olika saker.

Den digitala koden: Som person gillar jag problemlösning och eftersom det är en stor del i jobbet som utvecklare passar det mig väldigt bra. Huvudfokus är frontend där man kan se resultat direkt. Att vara konsult är ett naturligt val då variation på uppdrag öppnar upp för att lära sig och sätta sig in i nya tekniker.

#Css/html #Fullstack #React #TypeScript/JavaScript

Konsult & Team Lead

Johan

a

Den mänskliga koden: Aktiv och social person som alltid har något på gång. Älskar att träna och konsumera musik, gärna genom att gå på spelningar. Drivs av mötet med andra personer som är en av de största drivkrafterna som konsult inom projektledning där nätverket av nya relationer växt genom åren.

Den sociala koden: Gillar att bli utmanad och att skapa tydlig och klar kommunikation, vilket är nyckeln till ett lyckat samarbete och resultat i ett projekt. Har alltid en vision om att allt kan effektiviseras och har som mål på att fånga upp det som kan förbättras. Förändring är ett naturligt moment i mitt arbete, att testa och utvärdera. Alltid mån om att mitt team har det som behövs både på individ- och teamnivå. Uppskattar transparens då det underlättar vägen till ett lyckat projekt.

Den digitala koden: Har alltid brunnit för arbeta med projekt och team som skapar värde inom olika verksamheter utifrån dess behov. Trivs bäst med att komma till kund där det kan vara rörigt, med målet att sätta en fungerande process med de ramverk som passar både team och verksamhet. Speciellt intresserad av agila metoder framför traditionell projektledning. Förkovrar mig gärna i litteratur och kurser inom agila metoder för att få ideer även om bästa sättet är att ta mig sig lärdomar från projekt genom åren.

#Projektledning

Konsult

Victor

b

Den mänskliga koden: Jag är en positiv, driven och utåtriktad person som strävar efter att ta fram det bästa i både mig själv och andra.

Den sociala koden: Jag är en skicklig kommunikatör och frodas i en miljö där vi tillsammans arbetar mot ett gemensamt och tydligt mål.

Den digitala koden: Jag älskar problemlösning – i alla dess former! Helst jobbar jag fullstack med tyngd mot backend. Kompetensutveckling är viktigt för mig och just nu förkovrar jag mig inom Python och Machine Learning.

#C# #React #SQL

Ekonomi

Emma

y

Den mänskliga koden: Jag är den glada, omtänksamma och familjekära Emma som vill alla väl. Min familj består inte bara utav sambo, 4 barn och hund - utan även av alla på Dynabyte.

Den sociala koden: Brinner för att göra våra anställdas arbetsdag och arbetsliv så bra som möjligt. Som spindeln i nätet för administrationen på bolaget blandar jag kreativa projekt med att hjälpa våra anställda med finansiella uppgifter som löner och fakturering. Högt och lågt. Stort som smått.

Den digitala koden: Jag är en list-människa, gillar att ha struktur och ett agilt tänk och arbetssätt. Trello är min bästa vän och gör att jag kan hålla tusen bollar i luften mer eller mindre samtidigt och fortfarande leverera den höga kvalitet som jag eftersträvar i allt jag gör.

#Ekonomi

Konsult

Niklas

t

Den mänskliga koden: På min färd in mot medelåldern upptäcker jag glädjen och engagemanget med min familj. Framförallt mina två söner och sambo. Genom åren har jag märkt att jag tenderar att nörda ned mig i diverse saker, som löpning, gitarr och ölbryggning.

Den sociala koden: På jobbet uppskattar jag en öppen och kreativ miljö där teamet hjälper varandra att utvecklas. Jag trivs bäst med tydliga mål som jag gärna hjälper till att definiera samt uppfylla. Att börja ur kundens/användarens perspektiv är något jag mer och mer ser värdet och glädjen i.

Den digitala koden: I rollen som utvecklare älskar jag att förstå grundläggande datalogiska problem på djupet, samt välja rätt verktyg för att lösa det. I rollen som tech lead har jag insett betydelsen av ett väl fungerande workflow samt i verksamheten väl förankrad systemdesign.

#C# #Fullstack #Techlead

Just nu: vi rekryterar!